Cacoo

Vandaag vond ik Cacoo nadat ik erg lang aan het zoeken was geweest voor een beetje handige diagrammensoftware op het internet en plugins voor wordpress. Ik dacht: “Dat is nog eens leuk voor gewone baby diagrammetjes et cetera”, maar het blijkt dus een bijna volledige UML-toolset te bevatten. Het werkt supereenvoudig en is redelijk uitgebreid. Het heeft standaard een set met heel erg leuke items om te gebruiken in een diagram en je kan ze ook nog eens combineren met elk willekeurig ander set.

Dit is een diagram dat ik in 5 minuutjes in elkaar gelfansd heb. Het moet verder niks voorstellen, maar is puur om aan te geven hoe dit eenvoudige programma iets heel moois kan maken zonder allerlei vervelende installaties van Visio of iets dergelijks. Het mooiste is natuurlijk nog dat je het direct kan publiceren op het wereldwijde web (ook op wordpress dus), en dat je alles kan opslaan zonder dat het je ook maar een drol kost.

[cacoo width=”600″ height=”450″ theme=”cacoo” toolbar=true]https://cacoo.com/diagrams/ndCnPT8bi1Uf3KSx[/cacoo]

  • Website: http://cacoo.com
  • Functionaliteiten:
    • 100% Flash drag’ndrop GUI
    • Makkelijk publiceren
    • Ook samenwerking aan diagrammen mogelijk
  • Taal: Engels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *