Ziek

Waarom word ik bijna ieder jaar zo rond kerst een beetje ziek? Is het het koude weer, of heb ik gewoon een Mexicaanse tacohoest te pakken? Ikzelf vind het anders maar 13 keer niks. De tranen lopen mijn ogen uit terwijl ik geen emotie ervaar anders dan haat tegenover het hele idee van verkoudheid. Ik heb hoofdpijn van het constant mijn neus moeten ophalen, omdat het snot (99% water) eruit loopt of de Rijn buiten zijn oevers getreden is.

Ik hoorde laatst dat mensen genazen van ziekte door positive thinking, puur bedenken dat je niet ziek bent en dan ben je het ook niet. Pure onzin natuurlijk (in mijn down-to-earth opinie). Ziekte is iets heel menselijks, iets wat ik eigenlijk niet kan vermijden. Natuurlijk, het niveau van onze gezondheidszorg is op dit moment zo hoog dat ik niet voor mijn leven hoef te vrezen bij eenvoudige ziektes als een verkoudheidje, maar dat neemt niet weg dat de ongemakken die een verkoudheidje met zich meebrengt opgelost zijn, en evenmin makkelijker te voorkomen.
Moet je nagaan, ben ik 21 en ik loop nu al te zeiken als een oud wijf. En naarmate ik ouder word zal ziek zijn alleen nog maar een grotere rol in mijn leven gaan spelen.

Ik kan wel op zoek gaan naar genezing, maar waarom zou ik? Het gebrek aan mijn lijf dat ik op dit moment te weinig weerstand heb zal er alleen maar voor zorgen dat ik dit later niet meer hoef te doorstaan. Daar kan ik op dit moment dan wat problemen mee hebben, maar in the end is dit eigenlijk alleen maar een positieve ervaring. Dat is nog eens positive thinking 😉

Ik heb eigenlijk geen keus dan er mee te leven, mij er naar te schikken en de periode dat ik uit de running ben het mezelf zo gemakkelijk mogelijk maken. En dat is dus precies wat ik ga doen.

— LOL: Bloemenhealings

3 thoughts on “Ziek

  1. Tsja, eigenlijk wel logisch hoor, je hebt zoveel gedaan dit afgelopen half jaar! En nu nota bene twee banen tegelijk met een studie en een bij te houden familie, dat is toch niet niks allemaal. Ik ben blij dat je lekker hier logeert en dat ik voor je kan koken en een beetje gezelligheid kan creeren, alhoewel… ik ben wel erg vaak de hort op met deze dagen he? Heel veel beterschap!! Mam

  2. Heb je niet post rondgebracht in deze enorme hoeveelheid ultra sneeuw? Volgens mij is dat best koud. O’nie dan!? In ieder geval veel beterschap!


  3. Bas Zalmstra:

    Heb je niet post rondgebracht in deze enorme hoeveelheid ultra sneeuw? Volgens mij is dat best koud. O’nie dan!? In ieder geval veel beterschap!

    Nou gelukkig mocht ik binnen werken en hoefde ik de straat niet op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *